Verpakkingsmateriaal

Recycling papier en karton

Papier en karton zijn unieke producten. Naast een eindeloos hernieuwbare bron (hout) die CO2 opneemt, worden zij milieubewust geproduceerd. En zijn zij na gebruik voedsel voor nieuwe producten. Oudpapier vormt de basis voor nieuw papier en karton. 85% van het in Nederland gemaakte nieuw papier en karton bestaat uit gerecycled oudpapier en -karton. 86% van het gebruikte papier en karton wordt ingezameld en hergebruikt.

Recycling van papier en karton biedt grote voordelen.

  • Vermindering van de afvalberg
  • Duurzame inzet van gebruikte materialen
  • Minder gebruik nieuwe grondstoffen
  • Reductie energie- en waterverbruik
  • Verlaging van de CO2-uitstoot
  • Vergroting betrokkenheid samenleving bij verduurzaming
Duurzaam

In Nederland wordt jaarlijks circa 2.454.000 ton oudpapier en -karton ingezameld en gerecycled. Hoeveel bomen hoeven niet te worden geoogst door het inzamelen en hergebruiken van het oudpapier en –karton? Eén ton (1.000 kg) papiergewicht bespaart 3,3 bomen. Dat betekent dat bijna 7,5 miljoen bomen niet hoeven te worden geoogst en dus worden gespaard.

Kunststof verhuisdozen

Kunststof dozen gaan aanzienlijk langer mee dan verhuisdozen die gemaakt zijn van karton. Stevige goede dozen die uw spullen optimaal beschermen. Kunststof verhuisdozen hebben een levensduur van 15 jaar. In al die jaren vervangt deze kunststof verhuisdoos heel erg veel kartonnen verhuisdozen.

Alternatieve voor plastic

De hoeveelheid plastic die er wordt gebruikt bij een verhuizing bestaat uit tape, noppenfolie, plastic hoezen (bv voor de bank of matrassen) en sealfolie. Dit is relatief makkelijk te vervangen door alternatieven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van PVC tape door papier tape en vervangen van noppenfolie en sealfolie door beschermende stretch hoezen van stof.

Webshop goedkoopverhuismateriaal.nl

Deze webshop is een dochteronderneming van ons en hier kunt u al uw verpakkingsmateriaal vinden voor uw verhuizing. Klik op het logo om de webshop te bezoeken.

goedkoopverhuismateriaal.nl