Opslag mogelijkheid

Inboedelopslagbedrijven

Shurgard is veruit het grootste inboedelopslagbedrijf (ruim 60 vestigingen), gevolgd door Allsafe Mini Opslag en Inboedelhotel. Daarnaast zijn er veel opslagbedrijven met 1, een paar of 10 á 15 vestiging(en), soms regionaal.

De ruimtes die je kunt huren variëren in grootte van 1 tot wel 100m3. Ze zijn vaak 3 meter hoog. Moet je regelmatig bij bijvoorbeeld verhuisdozen, dan is dit onhandig. Per aanbieder (en vestiging) kan ook de vorm van de ruimtes verschillen.

Het is lastig is om in te schatten hoeveel ruimte je nodig hebt. Op onze website kunt u de verhuiscalculator gebruike. Hier kan je invullen hoeveel en welke spullen je wilt opslaan. De calculator geeft niet meer dan een indicatie, u kunt uw contactpersoon ook een inschatting laten maken van de hoeveelheid (m3).

Voorzieningen

De meeste ruimtes hebben een overdekte laad- en losruimte. Er zijn liften en karren beschikbaar om de spullen van de laad- en losruimte naar je eigen ‘unit’ te rijden. De ruimtes zijn vaak verwarmd tot kamertemperatuur.

Om in het opslagpand te komen krijgt elke huurder een code. Daarnaast wordt elke unit afgesloten met een slot, waarvan alleen de huurder een sleutel heeft. Bij de bedrijven die werken met gestapelde containers moet je een afspraak maken.

Voor de veiligheid is het prettig dat het terrein rondom het opslagpand, de centrale ruimtes en elke unit verlicht is. Dit verschilt per bedrijf. Alle bedrijven hebben beveiligingscamera’s hangen, maar bij welke ruimte precies verschilt. Dat laatste geldt ook voor brand- en rookmelders. Sommige bedrijven hebben in elke unit een bewegingsmelder, die afgaat zodra iemand anders in jouw unit komt.

Kosten opslagruimte

De prijs van een opslagruimte kan van veel factoren afhangen, zoals:

  • Grootte/vorm van de ruimte.
  • Locatie van het opslagpand.
  • Locatie binnen het opslagpand.
  • Huurperiode en/of opzegtermijn.
  • Vraag en aanbod (ook van concurrenten).

Een ruimte van ongeveer 24m3 (de inboedel van een tweekamerappartement) op een verdieping kost gemiddeld zo’n €125 per maand. Een flinke opslagunit (circa 42m3) op de begane grond kost gemiddeld €200 per maand.

Inboedelverzekering

De bedrijven zijn niet aansprakelijk bij schade aan jouw spullen. Daarom is het verstandig dat die verzekerd zijn. De meeste inboedelverzekeringen dekken externe opslag. Toch zijn er inboedelopslagbedrijven die automatisch een verzekering voor je afsluiten (dit zit dan vaak bij de huur inbegrepen). En bedrijven waar je moet bewijzen dat je eigen verzekering voldoet aan hun eisen. Vaak kun je bij hen ook een verzekering afsluiten.

Overige kosten

  • Bij de huurprijs komen vaak nog eenmalige kosten. Zoals administratiekosten of toegangskosten (bij een box of container die klaargezet moet worden).
  • Sommige bedrijven vragen een borg, bijvoorbeeld van een maand huur.
  • Particulieren betalen geen btw voor opslagruimte, behalve bij Inboedelhotel.
  • Vaak is opslagruimte alleen af te sluiten met een speciaal slot. Als je niet zo’n slot hebt moet je het kopen (€10 tot €15).